Мандрівний кінофестиваль Docudays UA – в нашій школі

Вже біля місяця Україною мандрує XV міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA – найбільший в Україні фестиваль мистецтва документального кіно та єдиний поки що кінофестиваль, метою якого є виховання поваги до прав людини та людської гідності.

Серед майданчиків для перегляду фільмів – місцеві кінотеатри, будинки культури, клуби, школи та інші навчальні заклади, книгарні, бібліотеки, а також військові частини та установи пенітенціарної системи.

Мандрівний Docudays UA – це не лише перегляд кінострічок, але й живий діалог, який дозволяє кожному висловити свою думку про людей та події, які відображені на кіноекрані. Особливе обличчя Docudays UA, яке відрізняє його від інших кінофестивалів, створює його акцент на інтелектуальному кіномистецтві – такому що формує критичне мислення та вчить цінувати людську гідність. Нарешті - фестиваль відрізняється від інших також своїм прагненням до «культурної децентралізації» - намаганням донести добірні зразки сучасного кіно до найвіддаленіших куточків країни.

* * *

9 листопада фестиваль Docudays UA гостинно приймала Яворівська загальноосвітня школа І - ІІІ ст. Це вже другий візит мандрівного фестивалю до Косівського району. Минулий відбувся в грудні 2016 року – тоді прем’єра стрічки коломийчанина Остапа Костюка «Жива ватра» відбулася у Косівській бібліотеці та у Національному природному парку «Гуцульщина». Як і тоді, представником фестивалю у гірських районах Івано-Франківської області та на Тернопільщині є громадська організація ЕГО «Зелений Світ», яку єднають з парком «Гуцульщина» роки партнерської співпраці.


От і у цьому році на зустрічі з кінофестивалем Docudays UA окрім учнів та вчителів Яворівської школи були присутні представники Національного природного парку. А тематика фільмів та спілкування в аудиторії окрім правової та патріотичної включала ще й питання збереження природної спадщини, дружньої для довкілля поведінки, екологічних прав тощо.

Кiлькiсть переглядiв: 136

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.

Фотогалерея

Сайт Яворівського ліцею "Гуцульщина" Косівської міської ради Косівського району Івано-Франківської області

78644, Івано-Франківська область, Косівський район, село Яворів

e-mail: javoriv.school@gmail.com

Дата останньої зміни 16 Березня 2024

Цей сайт безкоштовний!